top of page

Topwijnen exclusief gecomponeerd voor de sociale doelen van Lions Minerva

 

Een steengoede wijnmaker is als een kunstenaar, iemand die goochelt met druiven, natuurlijke gisten en smaken. Carl Van Wyck is er zo één. Gerijpt in het vak beheert hij als een virtuoos het wijnproces van wijnrank tot fles. De prestigieuze Olivedale wijngaarden kwamen tot bloei uit intense vriendschapsrelaties tussen mensen een collectief uit de Kempen en mensen uit de Kaap. De staf en de medewerkers bestaan er uit mensen van alle tinten en culturen. Een ideale mengeling, net als de druivenrassen die Carl Van Wyck de wijnen uit het sortiment van Olivedale Vineyards hun verfijnt bouquet en intense evenwichtige smaak en afdronk geven. Deze wijnmaker creëerde binnen het sortiment van Olivedale absolute topwijnen die exclusief verkocht worden voor de sociale doelen van Lions Minerva, wijnen die de vergelijking met de meest exquise chateauwijnen doorstaan. Het aantal flessen is beperkt tot enkele honderden.

 

In deze coronatijden staan tal van sociale doelen in de kou, organisaties die andersvaliden mede door de steun van actieve serviceclubs een comfortabeler leven geven. Het is een uitdaging voor Lions Minerva om in deze moeilijke periode fondsen voor deze sociale doelen te verwerven. Door het aanschaffen van deze exclusieve wijnen koopt u niet alleen een bijzondere wijn, maar ook een of meer flessen waarvan de opbrengst integraal naar de sociale doelen van Lions Minerva gaat. U vindt de volledige lijst van de sociale doelen op de website: www.lions-minerva.be

Wijnen

Wit

De Chardonnay van de Olivedale wijngaarden heeft veel meer dan de basiskwaliteiten van een uitstekende witte wijn: romig en vol enerzijds, gedistingeerd, soepel en fruitig anderzijds. Carl Van Wyck ontwikkelde deze uitermate elegante witte wijn waarvan de toetsen van caramel ondersteund worden met een vleugje citrus en tropisch fruit. Hij heeft een ronde heerlijke afdronk. Deze wijn is een uitgelezen begeleider van visgerechten, schaaldieren en andere zeevruchten. De Chardonnay-wijnen uit de Kaap hebben een zeer goede reputatie.

 

Rood 

De wijnranken van de shirazdruif die de cépage is van deze wijn groeit op een rotsig verlaten bed van de rivier Breede naar haar grootste grandeur. Pas na vele jaren van arbeid begonnen de ranken er de uitmuntende wijndruiven op te leveren die Carl Van Wyck lyrisch maken. Hij creëerde met de druiven op deze weerbarstige grond een dieprode topwijn met een vol aroma van kersen, donkere pruimen en cassisbessen. Een absoluut feestelijke wijn in alle opzichten.

Wij verkopen met deze wijnen respect voor de natuur en de mensen

Carl Van Wijck

Olivedale Private Vineyards, Buffeljagsrivier, Swellendam, Westerncape, Zuid-Afrika

 

bottom of page